Nddk cyberangreb 2022

Dataangrebet mod NorDan er over

Dataangrebet mod NorDan er over, og alle systemer er tilbage i normal tilstand.

20.01.2022

Alle tjenester i normal tilstand

Dataangrebet mod NorDan er over, og alle systemer er tilbage i normal tilstand.

8 dage efter at angrebet først blev identificeret, er vi tilbage i normal tilstand. Med enkelte undtag har alt produktion på fabrikkerne forløbet som normalt. Dette vil være den sidste i rækken af regelmæssige opdateringer knyttet til dataangrebet.


17.01.2022

Dataangrebet er håndteret, men oprydningsarbejdet fortsætter

Dataangrebet som har ramt NorDan er under kontrol. Nu pågår et intensivt arbejde for at forberede tilbageføring til normal drift.

Umiddelbart efter at dataangrebet først blev opdaget og isoleret, startede et intensivt oprydningsarbejde. Dette er i færd med at afsluttes. Vi anser det nu for at være en relativt lille risiko for yderligere trusler i forbindelse med angrebet.

For at undgå spredning af skadelig software har NorDans systemer de sidste dage været koblet fra internet. En beslutning om påkobling, og den videre proces mod normalisering vil ske tirsdag 18. januar.


14.01.2022

Fortsat usikkerhed knyttet til nuværende dataangreb

Dataangrebet mod NorDan er foreløbigt under kontrol. Det er alligevel fortsat for tidligt at konkludere omfanget av angrepet, og konsekvensene heraf.

Afbrud og forstyrrelser vil fortsat forekomme i processen med at isolere og afskære ondsindet kode i NorDan’s systemer. Produktionen på fabrikkerne er varetaget, og foreløbigt gennemføres driften tilnærmelsesvis som normalt.

Det pågår fortsat indsamling af data for at kortlægge omfanget af angrebet. Samtidigt arbejdes der med klarmelding og tilbageføring af berørte systemer. Dataangrebet er politianmeldt, og vi vil arbejde tæt sammen relevante myndigheder i den videre proces.


13.01.2022

NorDan udsat for cyberangreb

NorDan er på nuværende tidspunkt udsat for et angreb mod vores IT-systemer. Forstyrrelser og perioder med utilgængelighed vil kunne opstå når vi arbejder for at reducere konsekvensene af angrebet.

En autoriseret login i et af kærnesystemene har resulteret i at data er blevet kompromitteret. Det fulde omfang af angrebet og data på afveje, er fortsat uklart.

Vi arbejder nu tæt med brancheførende eksperter for at identificere, afskære og fjerne truslen. I forbindelse med denne proces forventer vi nedbrud og perioder hvor IT-systemene vil være utilgængelige.

jan. 14, 2022
Gå tilbage

Udforsk NorDan · En ledende vindue- og dørproducent