Ourstory 001

Vores historie

NorDan er fra Norge, men historien begyndte for næsten 100 år siden, i en lille landsby i Danmark.

En hjulmager fra Hørve

Da hjulmagersøn Johannes Rasmussen, rejste fra Danmark til Norge, i 1919, markerede det også begyndelsen på det som skulle blive NorDan. Mens han ventede på visum til USA, tog han til Norge for at arbejde. Efter nogle år som jernbanearbejder, fandt han kærligheden, og etablerede sig som håndværker på Moi i Rogaland.

Det tog ikke lang tid før den dygtige håndværker, oplevede stor efterspørgsel, og efter som kunderne blev flere, og han selv fandt kærligheden, blev USA-planerne lagt til side, til fordel for byggevirksomhed og vinduesproduktion.

Se tidslinjen

Håndværk med kvalitet

I en tid, hvor de fleste byggemestre, også lavede sine egne vinduer, begyndte Rasmussen også at lave vinduer for andre. Der var flere som så værdien kvalitet og effektivitet, og i en tid, hvor omtrent hver norske by havde sin egen vinduesfabrik, blev Rasmussens vinduer mere og mere udbredt.

Meget er anderledes i 2020, end det var i 1926, men det vigtigste er uforandret. Kontinuerlig innovation, evnen til at levere kvalitet i store volumer og værdien af at arbejde tæt sammen med kunderne, er fortsat succesopskriften til NorDan. Næsten 100 år efter at Johannes Rasmussen, forlod Danmark, er cirklen endelig sluttet.


Glasmontage man