Nddk 3dcf blog

3D-printet, rundt vindue fra NorDan

Med moderne teknologi kan vi i dag printe unikke former ved hjælp af en 3D-printer. Resultatet er et formstabilt, holdbart og fremtidssikret produkt.

I tråd med vores bestræbelser på at være på forkant med at udvikle innovative produkter til vindues- og dørmarkedet, lancerede vi vores NTech 3DCF, et rundt fast vindue produceret i en storformat 3D-printer i et moderne biokompositmateriale. Altså med bæredygtig, additiv produktion. De 3D-printede runde vindue fra NorDan er af højeste kvalitet og lavet i et bæredygtigt materiale udviklet af Stora Enso.

Kun det væsentlige

Traditionel vinduesproduktion sker gærne ved at man starter med et stort emne, og derefter skærer, fræser og tager bort materiale indtil kun det færdige produkt er tilbage. Med additiv produktion starter man i den anden ende: En 3D-printer bygger lag for lag et vinduesemne med lige så meget materiale, der skal til for at skabe en robust konstruktion. På den måde undgås spild og unødvendig brug af materialer.

Cirkulær og miljøvenlig

Det anvendte biokompositmateriale er sammensat til at modstå ekstreme vejr- og klimatiske forhold, men det er også fuldstændigt genanvendeligt, når vinduet har nået sin endelige levetid. Lang levetid selv efter ruden er skiftet sikrer et lavt fodaftryk og sammen med den miljøvenlige, additiv produktion er dette et miljøvenligt valg.

Ekstreme egenskaber

Biokomposit vinduesmaterialer produceret i 3D-printere har mange egenskaber, der matcher eller overgår deres slægtninge i træ og aluminium. I 3D-printere smeltes biokomposit-pellets sammen for at danne vindueskonstruktionen. Resultatet er et meget robust og solidt stel med unik vind- og vejrbestandighed selv i udsatte miljøer.

Nøjagtig og digital

Runde vinduer i biokomposit er 50 % hurtigere at producere end rene trævinduer, men lige så vigtig er muligheden for at designe med en digital model af vinduet. I samarbejde med BIMobject finder du NorDans runde biokompositvindue som et BIM-objekt, så det nemt kan blive en del af bygningens digitale tvilling.

feb. 16, 2022
Gå tilbage

Udforsk NorDan · En ledende vindue- og dørproducent