Bæredygtigt byggeprojekt blog9

Opsumering:

  • Levetid og holdbarhed er afgørende. Aluminium og fyrretræ er 2 veloplagte materialevalg, der kan gøre dit bæredygtige byggeprojekt gavn af flere grunde.
  • Design er vigtigt ift. både vinduesløsninger og hele livscyklussen for dit byggeri.

  • Materialer, konstruktion og vedligeholdelse er treenigheden, der giver plads til mere bæredygtige vinduesløsninger.

Bæredygtige vinduesløsninger i dit byggeprojekt

Levetid, holdbarhed og energieffektive vinduer er et vigtigt led i dit bæredygtige byggeprojekt. Find ud af hvordan hér.

Bæredygtigt byggeprojekt med holdbare vinduesløsninger

Bæredygtighed er et krav for de fleste forbrugere. Og det er efterhånden en almen del af manges mindset, når de tager stilling til, hvilke produkter de foretrækker frem for andre. Når du skal vælge vinduer og døre til dit byggeprojekt, er bæredygtighed selvsagt en markør, der kan højne helheden af dit byggeprojekt og den efterfølgende salgsproces. Men hvad er i virkeligheden essensen af bæredygtige vinduer og døre?

Flere ting er i spil. Miljøcertificerede bygninger har ofte en højere værdi, både i kroner og den oplevede værdi, end bygninger, der ikke har certificering. For en kontorbygning betyder det, at du kan kræve en højere husleje. For et boligbyggeri er det nemmere at positionere det mod et bestemt segment. I begge tilfælde kan bæredygtighed bruges som en afgørende. Hvis du står i processen, hvor bæredygtighed er højt på dagsordenen, eller du sågar er i gang med et bæredygtigt byggeprojekt, kræver det holdbare vinduesløsninger. NorDan har både Svanemærket og DGNB som er noget af det, du skal holde øje med, når du vælger vinduesløsninger.

Levetid og holdbarhed

Du kan ikke sige bæredygtighed uden at have levetid og holdbarhed til at tage en central plads i dine overvejelser. Kvaliteten af de materialer, du vælger, er afgørende for, hvor lang levetid du har i sigte. Og der er milevidt forskel på, hvilke materialer der egner sig godt til forskellige lokationer og byggeprojekter. Du skal kunne stole på de materialer, du vælger.

Hvilke materialer har høj levetid?

Aluminium. Et oplagt materialevalg til vinduer og døre af flere årsager: Det er genanvendeligt, hvilket taler for en mindre miljøbelastning. Samtidig er det modstandsdygtigt over for svingende temperaturer uden at gå på kompromis med den mekaniske anvendelse. Og så gør den fleksible formgivning dine designmuligheder langt større. NorDans sammensætning af aluminium og vakuumimprægneret træ er en drømmekombination i bæredygtighedens tegn, fordi der er et reduceret materialeforbrug, hvilket er med til at øge levetiden på hele produktet betragteligt.

Hos os er sublim holdbarhed og lang levetid så vigtige aspekter, at vi har gjort det til et kundeløfte. Vi mener det. Du kan læse meget mere om vores kundeløfte, og hvad det betyder for dig som kunde, når du vælger NorDan som samarbejdspartner på vinduer og døre. Få indsigt i kundeløftet her.


Fyrretræ. Fyrretræ er et eminent materialevalg til produktion af holdbare vinduesløsninger, fordi det kan modstå meget forskelligt vejr, og forrådnelse har svære kår. Og vores fyrretræ har den fordel, at det er imprægneret, hvilket giver materialet gode egenskaber og lang holdbarhed.

Andre fordele ved fyrretræ:

  • Lav vægt: Den lave vægt gør det let at håndtere og installere på byggepladsen. Det er også en fordel, når dit byggeri skal konstrueres, og når materialet skal transporteres.

  • Let at bearbejde: Dette gør det nemmere for producenter at skabe præcise og komplekse design inden for vinduesrammer og sprosser.

  • Isolerende egenskaber: Fyrretræ har naturlige isolerende egenskaber. Det hjælper med at reducere varme- og kuldetab gennem vinduer.

  • Bæredygtighed: Fyrretræ kan være et bæredygtigt valg – især hvis det kommer fra skove, der forvaltes ansvarligt. Certificeringer som FSC indikerer, at træet er dyrket og høstet på en miljøvenlig og bæredygtig måde.

Af disse årsager er det netop fyrretræ, du finder hos os i vores NTech-serie. Vores træ har desuden en høj andel kerneværdi, hvilket betyder et mere modent og kernehårdt materiale i sin sammensætning. Vakuumimprægnering, overfladebehandling efter strenge kriterier og aluminiumsbeklædning er opskriften på kvalitet.

Godt design er rammen for bæredygtigt byggeri

Helheden er essentiel. For selvom du kan finde mange gode materialer til dine vinduer og døre, er designet altafgørende for dit bæredygtige byggeprojekt. Du opnår slet og ret maksimal holdbarhed i det bæredygtige byggeri, når din designproces er gennemarbejdet.

Et velgennemtænkt design kan optimere din brug af energi og ressourcer i hele bygningens livscyklus. Både når vi taler om valg af materialer, bygningsform, orientering og vinduesplacering. Når der skal tænkes i materialevalg, er det vigtigt at have dyb indsigt i de forskellige parametre, som gør det til et bæredygtigt og miljøvenligt projekt. Du skal se 360 grader rundt på de materialer, du har øje på. Produktion, transport, installation, brug og bortskaffelse er områder, du bør tage med i dine overvejelser.

Udnyt de naturlige ressourcer i dit design. Tilpasser du dit byggeprojekt til det omgivende miljø, kan du få gavn af ressourcer som sollys og vindstrømme. Dette kan reducere behovet for kunstig opvarmning, køling og belysning, hvilket igen minimerer energiforbruget og miljøpåvirkningen.

Designfasen er en gylden mulighed for at integrere innovative teknologier og systemer såsom solpaneler, regnvandsopsamling, grønne tage og intelligent bygningsstyring. Og innovation er i særdeleshed en vigtig tangent at spille på i bæredygtige byggeprocesser. Alene kan du gøre meget, men sammen kan vi være forskellen i bæredygtigt byggeri.

Energieffektivitet går hånd i hånd med et bæredygtigt byggeprojekt

Som nævnt er energieffektivitet en gren i et bæredygtigt byggeprojekt, som du skal give masser af opmærksomhed. Dykker vi ned i, hvordan vinduer og døre kan optimere energieffektiviteten, finder vi disse komponenter: materialer, konstruktion og vedligeholdelse.

Isolerende egenskaber er åbenlyst med til at sikre energieffektiviteten, da de hjælper med at reducere varme- og kuldetab gennem vinduer. De bidrager også til et mere behageligt indeklima. Træ har en isolerende virkning, og derfor er det et materiale, som naturligt indgår i mange konstruktioner af vinduer og døre. Vælger du genbrugsmaterialer eller certificerede materialer, kigger vi ofte ind i et reduceret ressourceforbrug og affaldsproduktion.

Hvorfor er konstruktionen så betydelig, når vi taler om energieffektive vinduer og døre?

To elementer er i spil. Velovervejet vinduesdesign og dagslysudnyttelse. Førstnævnte handler om, hvilket glas der vælges, om hvordan placeringen af ruderne er og om rammens konstruktion. Det har betydning for energieffektiviteten, selvom de fleste måske ikke tænker på lige netop dét, når snakken falder på design. Vender vi blikket mod dagslysudnyttelse, kan et optimalt vinduesdesign maksimere lysets indtrængen i din bygning, og derfor kan du skrue ned for den elektriske belysning og måske op for en bedre energiklasse i dit byggeri.

Kundeløftet og garanti

Et kundeløfte er forpligtende. Og fordi bæredygtighed hænger sammen med levetid, finder du i vores garantier en forpligtelse til dig og miljøet. For kvalitet og holdbarhed er en stor del at det at være bæredygtig. Vores NTech-serie kan du udforske her.

apr. 29, 2024
Gå tilbage

Udforsk NorDan · En ledende vindue- og dørproducent