4 overvejelser blog

Opsummering:

  • Vakuumimprægnering for holdbarhed, minimal vedligeholdelse og modstandsdygtighed mod den brutale natur.

  • Energieffektiv konstruktion med optimal isolering mellem glas.

  • Overfladebehandlet aluminium for naturlige oxidlag, der øger holdbarheden.

  • Vælg en varm kant med fordele inden for æstetik, holdbarhed, øget komfort og energieffektivitet.

4 overvejelser i valg af vinduer og døre

Du ved, at der er flere ting, du skal overveje, når du vælger vinduer og døre til dit byggeprojekt. For eksempel er aspekter som pris, materialevalg og design selvfølgelig essentielle at have i baghovedet, men i dette blogindlæg vil vi supplere med nogle praktiske overvejelser, som du måske ikke havde tænkt over. Vores mission er, at du finder den bedste løsning. Altid. Vores oplevelse er nemlig, at der ligger mange fordele gemt i mindre detaljer, som fortjener at komme frem i lyset.

Innovation – kernen i al god udvikling

Det kan lyde ophøjet, men det er faktisk jordnært. For gennem innovativ udvikling og test kan vi skabe de rette vinduer og døre, som bliver ved med at være aktuelle for dem, der skal bruge bygningen. Nu og i fremtiden. Det er klart, at en innovativ tilgang til produktion af vinduer og døre uundgåeligt kommer omkring bæredygtige aspekter, fordi det er højaktuelt for dig, os og fremtiden.

1. Vakuumimprægnering: Det er din redning mod ubarmhjertige naturforhold. Det lyder brutalt. Men naturen er brutal, og af samme årsag bruger vi hos NorDan lamellim produceret af fingerskarret fyrretræ fra bæredygtige skovbrug.

Ved at vakuumimprægnere alt træet i produkterne får du et vindue eller en dør, som yder høj modstand mod svampe- og rådangreb. Det er vigtigt, når du vil have en bygning, der skal holde i lang tid og i øvrigt skal have en lav grad af vedligeholdelse. Det er en af ​​de vigtigste grunde til, at vi kan give 20 års garanti på vores træprodukter og 30 års garanti på aluminiumsbeklædte vinduer og døre.

Bliv klogere på vores garantier her

Vakuumimprægnering er bedre end almindelig imprægnering, fordi teknikken benytter over- og undertryk til at åbne træets porer op, så imprægneringen kan trænge dybt ind i kernen. Processen er dybdegående og avanceret på flere områder, og det resulterer i et mere modstandsdygtigt vindue eller dør. Det går i spænd med længere levetid.

2. Energieffektiv konstruktion: Hos NorDan har vi en udførlig metode, hvor karm og ramme deles, hvorefter de bliver sat sammen igen med et lag isolering imellem. Det betyder, at du kan få et optimeret vindue eller dør, hvor kuldebroen mellem inder- og yderglas brydes og giver den bedst mulige isolering. Energieffektive vinduer og døre er altid at foretrække, men der er forskel på, hvordan denne energieffektivitet opnås.

3. Overfladebehandlet aluminium: Alt aluminium er præanodiseret før pulverlakering. Overordnet set er det en forbehandlingsproces, hvor vores aluminiumskomponenter anodiseres, inden vi monterer dem i det endelige produkt. Denne proces øger tykkelsen af det naturlige oxidlag på aluminiumsoverfladen, hvilket gør produkterne mere holdbare, korrosionsbestandige og æstetisk tiltalende. Vi anvender certificeringer i henhold til GSB Internationals "Premium Coated Aluminium" Sea Proof Plus-standard. Aluminium er kendt for sin lette vægt og stærke konstruktion og er derfor et oplagt valg til vinduer og døre, som skal holde langt ud i fremtiden.

Bliv klogere på aluminium i vinduer og døre

Den varme kant er altid en god idé

Den varme kant bliver også kaldt en sort spacer. Spaceren er den, der er placeret mellem glaslagene på et vindue eller en dør med vindue i. Du ser normal en spacer i metalgrå eller hvid, som du ofte finder i ældre bygninger, når spaceren er sort er det ikke uden grund.

En varm kant giver designfordele, som taler til de flestes æstetiske glæde. Den sorte spacer giver et ensartet og blødt udseende, men når det arkitektoniske design er i højsædet, giver den varme kant en afslutning, som du udelukkende bemærker, når du ved, at den er der. Det er indbegrebet af godt design, hvis du spørger os. Den sorte spacer initierer en naturlig skygge, hvor du får mindre refleksion af lys, hvilket virker beroligende at opholde sig i.

Holdbarhed, øget komfort og energieffektivitet er den sorte spacer med til at skabe. Den kuldebro, der ofte opstår mellem glassene, reduceres betydeligt, hvilket mindsker træk og gør indemiljøet mere behageligt. Samtidig bliver varmen fordelt jævnt, og det kan være med til at nedbringe skader eller brud, der sker ved store temperaturforskelle. Den termiske ydelse er desuden langt bedre, og det resulterer i mindre varmetab gennem ruden.

Hos NorDan kan du få denne sorte spacer på alle vores vinduer og døre med glas. Uanset om det er NTech, DTech eller ATech, er vi klar til at rådgive dig i de helt rette valg til dit byggeprojekt.

Kontakt os for mere information


jun. 12, 2024
Gå tilbage

Udforsk NorDan · En ledende vindue- og dørproducent